Companyia Unter den Linden

Les últimes tendències teatrals de Berlín als escenaris de Barcelona

Unter den Linden, fundada el 2020 per l’actriu i traductora Maria Bosom, és la primera companyia de Catalunya especialitzada en teatre alemany contemporani. L’objectiu de la companyia és muntar a Barcelona algunes de les obres més destacades i innovadores de l’actual panorama teatral berlinès, amb el focus posat en la nova dramatúrgia escrita per dones.

En els darrers anys, a la capital alemanya s’hi han congregat nombrosos artistes teatrals d’arreu del món, amb diferents bagatges i maneres de concebre el teatre, fet que atorga a aquesta ciutat una riquesa cultural única. Això, juntament amb la presència d’una xarxa cultural molt potent que disposa d’una gran quantitat de recursos, ha permès que Berlín s’hagi erigit com l’epicentre del teatre més avantguardista d’Europa.

Malgrat tot, per distància lingüística i cultural, encara són poques les obres de la dramatúrgia alemanya contemporània que ens arriben a Catalunya. Unter den Linden neix amb l’objectiu de contribuir a omplir aquest buit i ser un aparador a Barcelona dels nous llenguatges teatrals que es gesten a Berlín.

La línia de treball de la companyia es basa en l’exploració de nous llenguatges escènics a partir de l’experimentació formal que caracteritza la dramatúrgia alemanya contemporània. Ens interessa especialment explorar el punt de confluència entre el teatre contemporani alemany i el català, amb dues tradicions i dos bagatges culturals diferents, per desenvolupar un llenguatge teatral propi que begui d’aquestes dues maneres de concebre la creació teatral.

Espectacles